Welkom op de Stork American Cars Blog

De nieuwe Dodge RAM Rebel

De nieuwe Dodge RAM Rebel

“Het is niet voor iedereen”

Dat understatement komt van Bob Hegbloom, hoofd van RAM Truck, in verwijzing naar de Dodge RAM 1500 Rebel, het nieuwste uitrustingsniveau voor de meest populaire pick up ter wereld. Chrysler creëerde de Rebel door te luisteren naar de vele klanten die onmiddellijk na de aflevering van hun pick up’s wijzigen. Laten zien wie je bent.

De lijst met speciale accenten op de nieuwe Dodge RAM Rebel is expansief. Dit is de eerste RAM pick-up sinds 1990 zonder een crosshair grille. Hegbloom zegt “controleer de acceptatie van de look“ om te bepalen hoe vaak RAM mag afwijken van de styling eigenschappen in de toekomst.

De “in elkaar grijpende” grille is zwart, net als vrijwel alle van het exterieur accenten op de pick up. Voor- en achterbumpers zijn gepoedercoat. Wielkasten komen uit de Power Wagon (een meer extreme off-roader). De motorkap is afkomstig van de RAM 1500 Sport. Er is geen twijfel wie deze truck bouwt, dankzij de enorme RAM letters op de grille en op de achterklep (de letters op de achterkant zijn vijf centimeter hoog).

Het Rebel pakket gaat niet alleen om uiterlijk. Zeventien-inch gegoten aluminium wielen houden vlezige, 33-inch Toyo Open Country A/T banden in bedwang. Deze zijn ontworpen om de Dodge RAM 1500 Rebel meer bodemvrijheid te geven. Alle Rebellen hebben optionele luchtvering, maar op deze truck gaat deze een centimeter hoger dan normaal en heeft Bilstein dempers rondom.

De Dodge RAM 1500 Rebel zal alleen beschikbaar als een dubbele cabine zijn, maar eigenaren kunnen kiezen tussen de 305 pk sterke 3,6-liter V-6 en de 395 pk sterke 5,7-liter Hemi V-8. Vierwielaandrijving is niet standaard, maar 2WD Rebellen zullen dezelfde fundamentele schorsing hebben.

Categories: , ,

No comments yet.

LEAVE YOUR REPLY

Reset all fields

MOST POPULAR BRANDS:

    View All Popular Brands